EnergiaGuru® J

Palvelupaketti on julkisen sektorin ostajalle sähkön hankintakustannusten minimointiin. Palvelun avulla voit jättää sähkönhankinnan EnergiaGuru®:n hoidettavaksi ja keskittyä itse ydinliiketoiminnan pyörittämiseen. Varmistamme, että sähkönne hankitaan aina parhaimpaan mahdolliseen hintaan.

Julkisen sektorin palvelupakettiin kuuluu mm.

  • Tarjouspyyntömateriaalien laadinta
  • Kilpailutuksen järjestäminen
  • HILMA-ilmoituksen julkaisu ja pöytäkirjojen laadinta
  • Sopimusten vertailu
  • Jälki-ilmoitusten tekeminen
  • Sähköenergian hinnan ja marginaalin kilpailutus

Palvelumme ansiosta yrityksenne sähkökuluissa on mahdollista saavuttaa keskimäärin 20 % vuosittaiset säästöt. Vuonna 2018 asiakkaamme maksoivat sähköstä keskimäärin 31 €/MWh. Tämä kaikki on mahdollista ammattitaidon ja käytössä olevan EnergiaGuru®-ohjelmiston avulla, jonka toiminta perustuu laajaan markkinadataan.


Palveluumme kuuluu myös:

Auditoinnissa Suomen Energiamneuvonta Oyj selvittää yrityksenne sähkönhankinnan nykytilan sekä euromääräisen säästöpotentiaalin. Teille räätälöidään kehitystoimenpiteet ja luodaan niistä toimenpidesuunnitelma. Nämä säästöt eivät vaadi yritykseltänne mitään investointeja. Vain hankintamallia sekä sopimuksia säädetään vastaamaan teidän tarpeita paremmin.

Auditoinneissa löydetyt euromääräiset säästöt kohoavat kymmenistä tuhansista euroista jopa useisiin miljooniin euroihin. Keskimääräinen säästö per MWh on 4-8 euroa.

Auditoinnin jälkeen lähdemme korjaamaan sieltä löydettyjä poikkeamia teidän puolesta ja raportoimme teille säännöllisesti edistymisestä.

Ammattitaitoinen tiimimme seuraa jatkuvasti sähkömarkkinoita ja valitsee juuri teille sopivat ratkaisut eri vaihtoehtojen joukosta varmistaen markkinoiden edullisimman hinnan.

Ammattitaitoinen tiimimme pitää jatkuvasti huolen siitä, että sähkösopimuksenne on voimassa aina niin pitkään, että on mahdollista toteuttaa tehokasta sähkönhankintaa. Voimassaoloajan lisäksi huolehdimme siitä, että asiakkaidemme sopimusehdot vastaavat tätä päivää eivätkä ne sisällä mitään asiakkaan sähkönhankintaa rajoittavia ehtoja.

Seuraamme sähkön vähittäismarkkinaa ja yrityksenne saa läpinäkyvää tietoa toteutuneista hinnoista.

Tähtiluokituksemme helpottaa hintavertailua ja sen avulla voitte seurata millä tasolla yrityksenne sähköstä maksama hinta on. Tähtiluokituksemme perustuu dataan lähes 1 000 yrityksen sähkönhankintahinnasta.

Asiakkaillamme on erilaiset pörssituotteet käytössä. Tämä mahdollistaa sähkönhankintastrategian toteuttamisen tehokkaasti.
Sähkönhankinnan strategiaan kuuluu riskienhallinta alati muuttuvissa markkinatilanteissa.

Sähkökaupan hintaluokitus 2018

Energian hinta vaihtelee eri yritysten kesken jopa 50 %, ja yrityksiltä veloitetaan tyypillisesti 20,00 € – 60,00 €/MWh. Mihin tähtiluokkaan yrityksesi hinta asettuu?

         
29,08 €/MWh
       
35,52 €/MWh
     
41,36 €/MWh
   
47,21 €/MWh
 
57,27 €/MWh
EnergiaGuru®-asiakkaiden keskihinta vuonna 2018 oli noin 31 €/MWh.

Usein kysytyt kysymykset

Julkisen sektorin yrityksille, joilla on velvollisuus noudattaa hankintalakia.
Auditoinnin kulutusperusteinen hinta on 5 000 – 15 000 € (alv. 0 %). Auditoinnin hinta hyvitetään kokonaan sopimuskauden aikana. Auditoinnin lisäksi maksat ainoastaan, jos sähkönhankintasi tehostuu palvelumme avulla. Laskutamme syntyneestä säästöstä 40 % ensimmäiset kolme vuotta, jonka jälkeen 20 % toteutuneesta säästöstä.
Sopimuskauden pituus on 3 vuotta, jonka jälkeen sopimus jatkuu toistaiseksi voimassa olevana.

Ota yhteyttä

Tanja Sotka kuva

Tanja Sotka

Myyntijohtaja 045 274 4184